extreem gevoelige huid

Zo verzorg jij je (extreem) gevoelige huid!

Bij het verzorgen van een gevoelige huid met de juiste skincare producten is het belangrijkste dat je je huid beschermt en niet onnodig irriteert. Hoe kun je je huid dan het beste verzorgen en welke producten heb jij dan nodig in jouw skincare routine om je gevoelige huid te verzorgen? Maak dan nu een afspraak voor een gratis advies moment en wij leggen het je uit!

DAILY SKINCARE ROUTINE: DIT IS DE BASIS DIE JOUW HUID NODIG HEEFT!  

Stap 1: Reinigen van je gezicht
De basis voor een gezonde huid, is een schone huid. Een milde reiniging mag dus niet ontbreken in jouw skincare routine. De SILK+ is een heerlijk zachte 3-in-1 gezichtsreiniger: een reinigingsmelk, lotion en oogmake-up remover in één. De SILK+ reset de huid iedere ochtend en avond, het herstelt de pH-waarde van de huid waardoor je huidverzorgingsproducten beter opgenomen worden door de huid en de huid hydrateert. Zo puur en zacht voor de huid, dat de SILK+ gezichtsreiniger perfect is voor de (extreem) gevoelig en broze huid.

silk reiniger ik skin perfection Mol

Stap 2: Kalmerende en herstellende huidolie

Dit is een van de belangrijkste stappen in jouw routine, want met deze stap ga je namelijk écht doeltreffend de gevoelige huid behandelen. Dat doe je met één van onze Oil Infusions. De DE-ITCHY+ is een rijke gezichtsolie speciaal geschikt voor de gevoelige en geprikkelde (hoofd)huid. De DE-ITCHY+ wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en bevat veel antioxidanten en vitaminen. De olie verzacht, kalmeert, herstelt en draagt bij aan het vernieuwen van de huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicaliën, milieu- en weersinvloeden.

De itchy oil

Stap 3: Kalmerende 24H gezichtscrème
Elke huid is anders en heeft een andere dag- en nachtcrème nodig. Het is essentieel om je huid dagelijks te voorzien van een crème. Onze 24H crèmes zijn afgestemd op de verschillende behoeftes van de huid. Bij een (extreem) gevoelige huid is de RECOVER+ 24H crème de oplossing! Deze crème voedt, herstelt, hydrateert en geeft onmiddellijk verlichting. De gestreste, droge en geïrriteerde huid zal je dankbaar zijn voor het gebruik van deze crème! Groene cosmeceuticals herstellen de natuurlijke balans van je huid en bieden zo optimale bescherming.

recover ik skin perfection Mol

Stap 4: Spf zonbescherming
Deze stap mag nooit ontbreken in je skincare routine, ook niet in de herfst of winter! Uv-straling is er namelijk altijd. Een goede zonbescherming is daarom essentieel in je routine. Al helemaal bij een gevoelige huid. De MINERAL SPF 30 is een minerale zonbescherming voor het gezicht. Deze luchtige fluïde is rijk aan natuurlijke antioxidanten. Voelt niet plakkerig, smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.

SPF mineral

Stap 5: Nachtverzorging
Overdag is je huid het kwetsbaarst en daarom is je huid goed verzorgen en beschermen belangrijk. Ook ’s avonds is het erg belangrijk om je huid goed te verzorgen, want de huid is dan minder kwetsbaar en kan je juist aan de huid gaan werken. DOUBLE+ is samengesteld met als doel de droge en geprikkelde huid flink te hydrateren en de barrièrewerking te versterken. Het ingrediënt iricalmin kalmeert en verzacht de geprikkelde en rode huid, hersteld de huidbarrière van de opperhuid en zorgt voor maximale hydratatie. De exclusieve formule biedt de huid een onmiddellijke oppepper en hydrateert, voedt, beschermt en ondersteunt het herstel van de huid. DOUBLE+ kan perfect ingezet worden ter verzachting van de gevoelige huid. DOUBLE+ verzorgt de huid intensief en kan zowel als nachtverzorging als een gezichtsmasker ingezet kan worden. Breng de DOUBLE+ crème ’s avonds aan om je huid een extra boost te geven tijdens je nachtrust en verwijder de volgende ochtend met lauwwarm water, gebruik overdag dan de RECOVER+ als dagcrème. Of gebruik de DOUBLE+ als masker, laat 10 minuten intrekken en verwijder met lauwwarm water.

5 CONCRETE TIPS VOOR EEN GEVOELIGE HUID

  1. Vermijd grote temperatuurswisselingen zoals een hete douche, heet water ontdoet je huid van de natuurlijke oliën die je zorgen voor bescherming en verzorging.
  2. Kies voor natuurlijke huidverzorgingsproducten, zonder huid belastende stoffen zoals alcohol, kleurstoffen en parfum.
  3. Eet gezond en gevarieerd, zorg voor een eetpatroon dat rijk is aan vitamine C, Vitamine E en Omega 3.
  4. Vermijd zo veel mogelijk zeep, shampoo en wasmiddelen, die kunnen het huidoppervlak behoorlijk beschadigen door de huidbeschermende lipiden te verwijderen en zo de natuurlijke pH-waarden van de huid in onbalans brengen.

Zorg in de winter voor een goede beschermende crème, Onze huid krijgt heel wat te verduren tijdens de winter. Buiten is het ijskoud en binnen staat de verwarming extra hoog. Deze temperatuurverschillen zijn gevaarlijk voor een gevoelige huid.

gediplomeerd medical skincare specialist