maskne

HELP! Wat moet ik doen bij Maskné?

Wij geven je 7 tips.

Zo win jij de strijd tegen deze nieuwe huidproblemenveroorzaker.

Tot 2 jaar geleden had nog niemand ervan gehoord: Maskne. Maar intussen is het een groot begrip geworden in de beautywereld en ervaren we de huidproblemen door het dragen van het mondkapje. Maar hoe dan ook, we zijn genoodzaakt deze te dragen. Heb jij ook last van een onrustige en geïrriteerde huid door het dragen van een mondkapje? Wij geven je 7 tips in de strijd tegen Maskne!

 

  1. Een goede reiniging is de basis!Deze tip klinkt heel logisch, maar wordt vaak overgeslagen. Alleen met een schone huid kun je jouw eerste stappen zetten naar doeltreffende huidverbetering. En dus ook in de strijd tegen Maske. Zorg ervoor dat je je gezicht iedere ochtend en avond goed reinigt. Een goede reiniging is de basis van een schone en frisse huid. Je huid kan weer ademen en je verwijdert de ophoping van talg en bacteriën gedurende de dag en nacht. Gebruik een natuurlijke reiniging, zonder parfum of andere synthetische stoffen, om je huidflora in natuurlijke balans te houden. Begin en eindig je dag met de SILK+ of FOAM+ als gezichtsreiniger. De SILK+ is een ultrazachte, zeer milde 3-in-1 reiniging. De FOAM+ is 3-in-1 lotion met een krachtige werking. De gezichtsreinigers herstellen de pH-waarde en werken daarom krachtig tegen overtollig talg of een acne-uitbraak.

2. Kies voor een katoenen mondkapje en vervang deze regelmatig!

Tegenwoordig kun je de mooiste, gekste en kleurrijke mondkapjes kopen. Maar wist je dat veel mondkapjes van synthetische materialen zijn gemaakt? Het dragen van een katoenen, zijde of satijnen mondkapje is het beste om huidproblemen of huidirritaties te voorkomen. Een mondkapje van 100% katoen is dan de beste optie voor een goede bescherming tegen het virus. Als je een herbruikbaar mondkapje gebruikt, was deze dan na iedere draagbeurt en kies voor de juiste stof. Vervang het mondmasker regelmatig, vooral als je veel in gesprek bent of last hebt van zweet.

3. Bereid je huid voor op het dragen van make-up

Niet alleen een mondkapje zorgt ervoor dat de huid afgesloten is, ook make-up dragen onder je mondmasker kan zorgen voor de opbouw van talg en bacteriën. Draag daarom zo min mogelijk make-up rond je neus, mond, kin en kaak. Daar waar het mondkapje je gezicht bedekt. De huid kan door het gebruik van make-up in combinatie met het mondkapje slecht ademen, wat niet bevorderlijk is voor de huid. Hierdoor raken poriën verstopt en kunnen er puistjes of andere huidirritaties ontstaan. Wil je toch graag make-up dragen onder je mondmasker? Dan is een goede gezichtsverzorging de basis. Gebruik altijd een 24H crème als basis onder je make-up.

4. Vitamine C, tegen Maskne!

Zorg ervoor dat je huid ‘s avonds kan rusten en herstellen. In de nacht (tussen 1 en 6 uur) is de huid erg actief om zich te herstellen van alle schade die hij overdag heeft opgelopen. De huid neemt ’s nachts de meeste ingrediënten op. Vitamine C werkt goed tegen acne, en dus ook tegen maskne! Vitamine C is een krachtige anti-oxidant en een écht wondermiddel voor je huid. Gebruik ’s avonds het RETINOLC+ serum als een oppepper en vitamine boost voor je huid.

5. Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf!

Het is essentieel om dagelijks een goede 24H crème aan te brengen op je huid. Deze ondersteunt de natuurlijke huidfunctie en beschermt tegen Uv-straling en invloeden van buitenaf. Kies voor een beschermende crème die de vorming van overmatig talg, puistjes of onzuiverheden tegengaat. Bijvoorbeeld de AHAMAX+, een lichte, matterende crème die de huid zuivert waardoor talg, puistjes en comedonen verminderd worden door de hoge dosering AHA fruitzuren.

6. Be healthy: een gezonde lifestyle
Veel water drinken en gezonde voeding zijn twee van de belangrijkste middelen die helpen tegen een onzuivere huid. Een stralende huid, begint van binnenuit. Van binnenuit wordt de basis gelegd voor een gezonde huid. Begin je dag met een heerlijk kopje Matcha thee; de oudste en meest zeldzame, verfijnde theesoort uit Japan. De gezondheidsvoordelen overtreffen werkelijk alles! Deze thee heeft een hoge anti-oxidatieve werking. Wist je dat één kopje MATCHA TEABLEND+ gelijk staat aan 10 kopjes groene thee? Wil je meer weten over gezonde voeding? Lees dan de blog “Eet je huid stralend, wat voeding met je doet”. `

7. Bescherm je huid tegen de zon
Hoewel een mondkapje de helft van je gezicht bedekt, is een goede zonbescherming wel degelijk belangrijk! Niet alleen de rest van je gezicht wordt blootgesteld aan zonlicht, maar een mondkapje beschermt je niet tegen UVA- en UVB-straling. En laat dit nou je huid juist irriteren en beschadigen. Vergeet dus niet om je hele gezicht te beschermen tegen de zon. Breng over je dagcrème een krachtige, hydraterende zonbescherming aan. Het beste is om een SPF 30 te gebruiken, voor een optimale bescherming tegen de zon! De SUN MINERAL SPF 30+ is heerlijke dunne lotion, die niet plakkerig aanvoelt. Wel zo fijn voor je huid, want deze kan door het mondkapje gedurende de dag al plakkeriger aanvoelen.

Liefs Ils